Burak ŞİMŞEK - Kişisel İnternet Sitesi - Ücretsiz BŞ & UWN Scriptleri

• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla
  • Sayfa:
  • 1

BAŞLIK: Link Bankası Scripti Yardım Sayfası

Link Bankası Scripti Yardım Sayfası 29 Tem 2011 20:40 #644

Veritabanı Yolu Nasıl Değiştirilir?

Link bankası scriptinin veritabanı yolu belirtilen dosyanın adı inc_ayar.asp'dir. Bu dosyayı bir editör programı aracılığıyla açınız ve 18. satırda yer alan aşağıdaki kodu bulunuz:
strDBPath = Server.MapPath("db/linkbankasi.mdb")

Bu kodu bulduktan sonra linkbankasi yazan kısmını isteğinize göre değiştiriniz ve dosyayı kaydediniz. Bu yeni belirlemiş olduğunuz adı db klasöründe bulunan linkbankasi.mdb dosyasının adını yeniden adlandırarak yazınız.

Örneğin; biz bu adı yenilinkbankasi olarak belirlemiş olalım. inc_ayar.asp dosyasında kod şu şekilde olur:
strDBPath = Server.MapPath("db/yenilinkbankasi.mdb")

Daha sonra db klasörünü de açalım ve linkbankasi.mdb dosyasının adını yeniden adlandırarak yenilinkbankasi.mdb olarak yapalım.

Sonuçta bu şekilde veritabanı yolunuzu değiştirmiş olursunuz.
Konu kilitlendi.

Cvp: Link Bankası Scripti Yardım Sayfası 29 Tem 2011 20:42 #645

Kategori Nasıl Eklenir, Nasıl Düzenlenir, Nasıl Silinir?

Yeni kategori eklemek için;

Yönetim panelinize kullanıcı adı ve parola ile giriş yapınız. Üst tarafta bulunan Yönetim Menüsü kısmından Kategori Yönetimi bağlantısına tıklayınız. Açılacak olan sayfada Yeni Kategori Ekle kısmından kategori adını ve sırasını yazarak Kategoriyi Ekle düğmesini tıklayınız.

Kategori düzenlemek için;

Yönetim panelinize kullanıcı adı ve parola ile giriş yapınız. Üst tarafta bulunan Yönetim Menüsü kısmından Kategori Yönetimi bağlantısına tıklayınız. Açılacak olan sayfada Kategoriler Yönetimi kısmında kategorilerin listesi bulunmaktadır. Düzenlemek istediğiniz kategorinin solunda bulunan düzenleme simgesine tıklayınız. Açılacak olan formda kategori adını ve kategori sırasını yazarak Kategoriyi Güncelle düğmesini tıklayınız.

Kategori silmek için;

Yönetim panelinize kullanıcı adı ve parola ile giriş yapınız. Üst tarafta bulunan Yönetim Menüsü kısmından Kategori Yönetimi bağlantısına tıklayınız. Açılacak olan sayfada Kategoriler Yönetimi kısmında kategorilerin listesi bulunmaktadır. Silmek istediğiniz kategorinin solunda bulunan silme simgesine tıklayınız ve onaylayınız.
Konu kilitlendi.

Cvp: Link Bankası Scripti Yardım Sayfası 29 Tem 2011 20:43 #646

Link Nasıl Düzenlenir, Nasıl Silinir, Nasıl Onaylanır, Editörün Linkleri Nedir?

Link düzenlemek için;

Yönetim panelinize kullanıcı adı ve parola ile giriş yapınız. Üst tarafta bulunan Yönetim Menüsü kısmından Linkler Yönetimi bağlantısına tıklayınız. Açılacak olan sayfada Linkler Yönetimi kısmında linklerin listesi bulunmaktadır. Düzenlemek istediğiniz linkin solunda bulunan düzenleme simgesine tıklayınız. Açılacak olan formda düzenlenecek bilgileri yazarak Link Bilgilerini Güncelle düğmesini tıklayınız.

Link silmek için;

Yönetim panelinize kullanıcı adı ve parola ile giriş yapınız. Üst tarafta bulunan Yönetim Menüsü kısmından Linkler Yönetimi bağlantısına tıklayınız. Açılacak olan sayfada Linkler Yönetimi kısmında linklerin listesi bulunmaktadır. Silmek istediğiniz linkin solunda bulunan silme simgesine tıklayınız ve onaylayınız.

Link onaylamak için;

Yönetim panelinize kullanıcı adı ve parola ile giriş yapınız. Üst tarafta bulunan Yönetim Menüsü kısmından Onay Bekleyen Linkler bağlantısına tıklayınız. Açılacak olan sayfada Onay Bekleyen Linkler Yönetimi kısmında linklerin listesi bulunmaktadır. Onaylamak istediğiniz linkin solunda bulunan onaylama simgesine tıklayınız ve onaylayınız. Ayrıca bir linki onaylamadan önce düzenleyebilir veya silebilirsiniz.

Editör linkleri nedir;

Sitenizin tüm linkleri arasından kendinizin seçeceği linkler olarak belirtilen editör linkleridir. Seçtiğiniz linkler, hem ana sayfada blok olarak gösterilir hemde ayrı bir sayfada listelenir.
Konu kilitlendi.

Cvp: Link Bankası Scripti Yardım Sayfası 29 Tem 2011 20:44 #647

Genel Ayarlar Yönetiminde Neleri Değiştirebiliriz?

Genel ayarlar yönetiminde değiştireceğiniz bilgiler;

Sitenizin adı, adresi, e-mail adresiniz, kullanıcı adı ve parolanız, site teması, sunucu kaynaklı saat farkı, ana sayfadaki blok başına düşen link sayısı, kategori altındaki bir sayfaya düşen link sayısı, en son eklenen linkler sayfasındaki link sayısı, en çok ziyaret edilen linkler sayfasındaki link sayısı, editörün seçtiği linkler sayfasındaki link sayısı bilgilerini değiştirebilirsiniz.

Genel ayarlar yönetimine ulaşmak için;

Yönetim panelinize kullanıcı adı ve parola ile giriş yapınız. Üst tarafta bulunan Yönetim Menüsü kısmından Genel Ayarlar Yönetimi bağlantısına tıklayınız.
Konu kilitlendi.
  • Sayfa:
  • 1
Sayfa oluşturulma süresi: 0.31 saniye

Beğen:
Takip Et: RSS